september 2016
m ti o to f l s
« Aug    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

I veckan har jag varit här i ett höstfint Falun och tränat, det har varit en bra träningsvecka trots att det inte blivit några jättemängder med timmar. Men man märker som sagt att hösten har smugit sig på, både på att intensiteten på fartpassen har höjts och trots att vädret har varit bra så blir asfalten hårdare åt stavspetsar och armbågar och rygg/axlar så timmarna rullar inte in riktigt lika lätt som för ett par månader sen.

Veckan började på bästa sätt då vi i måndags förmiddag var ett riktigt stort gäng från DSA som körde 60 min klassiska-/staktröskelintervaller i Baggbo. På eftermiddagen var jag på gymmet och åkte sen skate 1.30 vid hoppbackarna och samlade höjdmeter. På tisdagen hade jag vilodag, med en välbehövlig massage på förmiddagen. Men det var inte en helt stillasittande dag, på kvällen var jag ledare på Runacademy och sprang korta trailintervaller med en grupp där.

I onsdags var det rejäl mjölksyrafest i Österå då vi på DSA körde skatesprint. Först en prolog över ca 3.30 min med en rejäl stigning som avslutning. Efter det körde vi sex stycken heat som alla tog ca två min, vilket kanske låter kort men man hinner bli trött ändå.. :) På eftermiddagen körde jag stabstyrka och stakning med impulser tillsammans med Simon. Givetvis var vi runt hoppbackarna och den nya asfalten och jagade höjdmeter – vilket varit lite av veckans tema..

I torsdags sprang jag tre timmar på Lugnet. Först ett varv på elit-15 sen avslutade jag med några gånger upp och ner kring Mördarbacken upp mot hoppbackarna.

20160922_112400_resized_1

Vy över skidstadion

 

På eftermiddagen körde DSA ett klassiskt snabbhetspass med 30 impulser. Och givetvis var vi på den nya fina asfalten kring…..

20160922_112012_resized

….hoppbackarna :)

Igår var vi återigen ett riktigt stort gäng från DSA som körde intervaller, denna gången skidgång/hufs A3-A3+ i ca 35 minuter i och i närheten av Mördarbacken. Bra sparring och mycket mjölksyra! Jag vet faktiskt inte hur många gånger jag varit upp på toppen av Mördarbacken/vid hoppbackarna i veckan men det är jäkligt bra löpterräng där i krokarna och med den nya asfalten dom lagt där från både Järlinden och andra hållet är det lite som en rullskidbana också så höjdmeterna tickar in ganska lätt.

Idag bröt jag till en början mönstret och stakade ett relativt platt varv runt Varpan innan jag åkte till Livi och körde stabstyrka. Efter styrkan styrde jag dock kosan mot höjdmeterna och avslutade stakpasset med lite Smirrestak och impulser på samma område som i stort sett alla föregående pass. Imorgon stänger jag igen träningsveckan med 2.30 timmar skate uppe på ”rullskidbanan”.

På måndag är det dags för avfärd mot årets roligaste läger, tio dagar nere i Toblach i Italien med militärlandslaget! Toblach är ett riktigt kanonställe att bedriva träning på, både löpning och rullskidor, så det blir riktigt gött. Vi bor dessutom på det väldigt fina hotell Santer med grym mat och en stor relaxavdelning så det finns absolut inget mer att önska, förutsatt att vädret blir så bra som det är utlovat på långtidsprognosen :)

Ha det gött!

 

Samarbetspartners:

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

robin.norum(at)hotmail.com